Om mig


Självklart står du som kund i fokus hos PHYX. För den som vill veta lite mer om mig vill jag passa på att skriva lite om mig själv:


Ruud Alsemgeest är mitt namn, född i Nederländerna. Jag pluggade kiropraktik på Anglo-European College of Chiropractic (del av Portsmouth University) i Bournemouth, England. Efter studierna öppnade jag min första, multi-disciplinära klinik i Doetinchem, Nederländerna, där jag fick chansen att jobba med alla tänkbara sorters människor, i alla ålder och med en stor varieté av fysiska problem.


Då jag är övertygad om att lejonparten av led-, muskel-, och neurologiska besvär uppstår på grund av en brist på muskulär samarbete inom kroppen, ledde min väg till Prague School of Rehabilitation i Tjeckien. Här lärde jag mig metoden Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS) som jag anser ger mer långvariga behandlingsresultat än med enbart kiropraktik behandling.

I slutet av 2012 gick flyttlasset till Stockholm, där jag grundade PHYX.


Under min yrkeskarriär upptäckte jag att jag är mest intresserad i att jobba med idrottare och deras besvär och skador, ålder och nivå spelar ingen roll för mig. Att analysera rörelsemönster för att exakt kunna bestämma var ens svaghet ligger tycker jag är fascinerande. Det är min drivkraft och det är här min styrka som behandlare ligger. Det uppskattas inom idrottsvärlden, som gjort att jag har fått jobba med många elitidrottare inom bl.a. friidrott, tennis, fotboll, Crossfit, bandy, simning, och kampsport.   


Sedan 2015 är jag även internationell instruktör i DNS genom Prague School of Rehabilitation. Detta ger mig möjligheten att kunna lära ut min kunskap till kollegor världen över. Patienternas omdömen:“Tankar påverkar kroppen ända ner på cellnivå” – Detta har Ruud på PHYX förstått!

Med ett äkta engagemang och en härlig förmåga att se HELA mig har han varit en ovärderlig del i min rehabilitering efter en svår löparskada.”


Fredrik H., ultralöpare (42 år)


 


“Jag kan verkligen rekommendera Ruud Alsemgeest, som har hjälpt mig så otroligt mycket!

I många år har jag haft ryggproblem, och har även gjort ett flertal operationer i båda rygg och nacken. Nu sökte jag dock hjälp för värk i bröstryggen som Ruud på PHYX hjälpt mig med. Nu är smärtan helt borta och det känns otroligt bra!


Men det mest fantastiska var att vi kom in på inkontinens. Jag har lidit av läckage i många år nu och det har varit jobbigt, båda dag och natt. Men Ruud hjälpte mig! hans behandlingar gjorde en stor skillnad efter bara ett par gånger hos honom!!”


Anne L., hemmafru (58 år)

Ruud Alsemgeest, BSc MSc DC DNS-instr

LEG. KIROPRAKTOR / REHABSPECIALIST


Kiropraktor med många års erfarenhet. Specialiserad inom idrottsskador och rehabilitering. Kvalificerad tränare och behandlare inom Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS), samt internationell DNS instruktör (Prague School of Rehab, Tjeckien). Flitigt anlitad föreläsare inom rehabilitering. Erfaren terapeut för elitatleter inom friidrott, fotboll, tennis, simning, Crossfit, m.m.

PHYX AB (org.nr.559142-5789)

Ruud Alsemgeest

Tyskbagargatan 4

11443 STOCKHOLM


Mobil: 072-8754234


ruud@phyx.se

© 2018 PHYX AB. All Rights Reserved.